Historie

Et team med ambitioner //

Vi er et team af skøre eksistenser, der elsker at have det sjovt, og som virkelig ønsker at gøre tingene anderledes! Vi gør helst tingene på hovedet… Manden bag Hair Team Company ApS er Jan Plaugborg Eskildsen fra Århus. Han har en fortid som frisør, og har været i frisørbranchen i mange år. Det var hans egne oplevelser, der fostrede tanken om en produktserie uden skadelige stoffer.

 

For tre år siden besluttede Jan Eskildsen at stifte familie, hvilket viste sig ikke at være så let som først antaget. Hans sædkvalitet var helt i bund – Et problem, der er blevet mere og mere udbredt de senere år i takt med, at der er kommet flere og flere skadelige og uheldige stoffer ind i vores hverdag. ”Jeg blev ret chokeret og jeg gav mig til at researche i den forskning, der var lavet på området,” fortæller Jan P. Eskildsen. Det var både overraskende og nedslående resultater, han fandt frem til. Udover de generelle problematikker omkring allergi og hormonforstyrrelser, der længe har været kædet sammen med ingredienserne i moderne produkter, gik det også op for ham, at frisører har en forhøjet risiko for blandt andet blærekræft og andre kræftformer. Alle disse uhyggelige fakta samt en sparerunde i den seneste ansættelse, gav for alvor sparket til at få afprøvet, om det kunne lade sig gøre at lave produkter, der ikke indeholder skadelige og uheldige stoffer, og som ikke giver stor miljøbelastning og forurening.

Idégrundlaget var at lave plejeprodukter til dyr, til frisører og deres kunder. Produkterne skulle svanemærkes, så dyrevenner, frisører og forbrugere havde nemmere ved at vælge i den gigantiske jungle af produkter og udsagn samt smarte sælgeres underlødige forsøg på at gøre netop deres produkter til de mest ”rene”, ”grønneste” eller de mest unikke i hele verden! Vores mål var, at Svanemærket skulle være den bærende dokumentation for, at produkterne ikke ville have nogen uheldige påvirkninger på hverken mennesker eller dyr, og at miljøbelastningen skulle være mindst mulig - Dvs. Ingen stads, skidt og skrammel! De fire målsætninger, der blev stillet op var:

 

  • Produkterne skal præstere (dvs. de skal kunne det, de lover og virke efter hensigten!).
  • Produkterne skal kunne svanemærkes.
  • Tænk/indarbejd bæredygtighed på emballageområdet og på selve produktet i forhold til miljøet.
  • Produkterne skal indeholde så mange certificerede økologiske råvarer som overhovedet muligt, uden at gå på kompromis med effekten af produkterne.

 

Vision //

Vores vision er at sikre et professionelt produktvalg til mennesker og dyr uden ”stads, skidt og skrammel”, så du, dine kæledyr og alle andre mennesker, nu og i fremtiden, ikke bliver påvirket af uheldige stoffer, der kan give dig, dine kæledyr, dine børn og familie livsvarige, helbredsmæssige skader og sygdomme. Hårdt og kontant - Ja, men det er fakta! Med vores kompetencer, faglige erfaring, faglige netværkssparring og meget store engagement, skaber vi intelligente produkter, der er troværdige og som kan præstere. Bæredygtighed skal indarbejdes på emballageområdet og på selve produkterne i forhold til miljøet. Bæredygtighed skal gerne udvides til andre områder på sigt. Vi følger konstant med i forskningen samt udviklingen på markedet, og vi tilpasser og udvikler hele tiden nye produkter uden ”stads, skidt og skrammel”. Innovation og “outside the box thinking” er kernekompetencer hos Hair Team Company.

 

Mantra //

Vi vil dig og alle mennesker alt det bedste, og dermed gør vi en forskel i denne verden!